Здравейте, автомобила е 146 td. При изгасяне след загрят двигател не иска повторно да запали. Това го прави вече няколко пъти. След няколко часа при напълно изстинал двигател запалва без проблем. Направи ми впечатление че при опитите за палене не светеше лампата за подгрева. В последствие при паленето студена всичко е ок. Посъветваха ме ако пак го направи да полея с вода Гнп с цел да я охладя. Моля ако някой има други предложения или е срещал този проблем да ме насочи!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Не иска да запали топла
Collapse
X
-
Колега, не съм се сблъсквал с такъв проблем и не мога да ти помогна с решаването му, но си мисля, че поливането на ГНП с вода по какъвто и да е повод не е добра идея, още повече когато е топла...Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex
-
Първоначално публикувано от budged3d Покажи съобщениеАми според мен проблема ти е там.
Comment
-
Направи един тест като не пали
Подгрей на шината на подгревните свещи с един по дебел кабел директно от плюса на акумулатора задръж няколко секунди и се опитай да я запалиштогава ще си на 100 процента сигурен че проблема ти е в подгрева
АЛФА 145 TD
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от hrsitow Покажи съобщениеНе съм измервал дали не подгрява, но лампата на подгрева не свети когато не иска да запали. Не мисля, че има датчик на Хол в тази кола.145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Първоначално публикувано от bobi1997 Покажи съобщениеКолега, не съм се сблъсквал с такъв проблем и не мога да ти помогна с решаването му, но си мисля, че поливането на ГНП с вода по какъвто и да е повод не е добра идея, още повече когато е топла...Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщениеТова с поливането на гнп-то с вода ми звучи несериозно. По-скоро може да е датчика на Хол. Иди на диагностика.
Помпата на ТД-то е с механична центровка и регулиране.
Я да ме светнете, каква диагностика ще и прави?
Първоначално публикувано от hrsitow Покажи съобщениеНе съм измервал дали не подгрява, но лампата на подгрева не свети когато не иска да запали. Не мисля, че има датчик на Хол в тази кола.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеКаква работа върши?
Датчикът на коляновия вал служи за да покаже на компютъра на колата кога валът се намира в положение ГМТ на 1-ви цилиндър. С тази информация, и с информация от датчика на разпределителния вал, компютърът разбира точната ъглова позиция на двигателя и решава кога и в кой цилиндър да бъде вкарано гориво. Когато този датчик се повреди, най-често колата не може да запали. При подаване на контакт е възможно да не свети контролната лампа за проблеми. При въртене на стартер, обаче, липсва сигнал от датчика, или пък е наличен, но е много извън границите, които компютърът очаква да получи. Това се дължи на променено съпротивление в самия датчик, което изкривява графиката на напрежението и компютърът не може да я "познае". По тази причина отказва да подава гориво към цилиндрите, защото ако не го подаде в точния момент - може да настъпят по-сериозни повреди в двигателя.Last edited by Megadet; d.m.y г., 15:16.Alfa 166jtd,1999
Comment
-
Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщениеДатчик на разпределителния вал (Camshaft Position Sensor) и Датчик на хол (Crankshaft Position Sensor) принципно са еднакви датчици. Camshaft е точно сензор на разпределителния вал.А Crankshaft e сензора на коляновия.И двата се водят датчици на Хол
Датчикът на коляновия вал служи за да покаже на компютъра на колата кога валът се намира в положение ГМТ на 1-ви цилиндър. С тази информация, и с информация от датчика на разпределителния вал, компютърът разбира точната ъглова позиция на двигателя и решава кога и в кой цилиндър да бъде вкарано гориво. Когато този датчик се повреди, най-често колата не може да запали. При подаване на контакт е възможно да не свети контролната лампа за проблеми. При въртене на стартер, обаче, липсва сигнал от датчика, или пък е наличен, но е много извън границите, които компютърът очаква да получи. Това се дължи на променено съпротивление в самия датчик, което изкривява графиката на напрежението и компютърът не може да я "познае". По тази причина отказва да подава гориво към цилиндрите, защото ако не го подаде в точния момент - може да настъпят по-сериозни повреди в двигателя.
Comment
-
Този автомобил няма датчик на колянов вал. Пробвах подаване на захранване директно от акумулатора към шината на подгревните свещи и пак не пали. Не светне ли лампата на подгрева на таблото - не пали. Изглежда това че не пали е свързано определено с тази лампа, но нямам схема и в момента няма как да си инсталиран Ауто дата за да видя веригата на релето за подгрева и лмпата от къде взимат сигнал, но определено има и връзка с температурата на двигателя
Comment
Comment